90 років Прилуцької ЦРБ

90 років Прилуцької ЦРБ


Останні масові заходи

Будь сильний духом, українець!

До Дня Конституції у стінах районної бібліотеки...
Традиції українського народу: Зелені свята

Традиційними в Україні є Зелені свята –...
Школа світлофора Моргайлика: казковий фестиваль у бібліотеці!

З початком літніх канікул у школярів прийшли...
Бібліотека в гостях у музею!

Щоб оцінити багатство історії, культури та природи...
Хай сонцю і квітам всміхаються діти!

Саме під таким девізом у стінах Прилуцької...
Наша суть - це збереження краси навколо себе

У чудові травневі дні відзначається Європейський день...

Заходи дитячої бібліотеки

Країна починається з талановитих дітей

Країна починається з талановитих дітей. І якщо...
Хліб – усьому голова

Нещодавно бібліотекарями Прилуцької районної бібліотеки було проведено...
"Подорож до бібліотечного містечка"

З настанням літніх канікул відвідувачів у Прилуцькій...
«Пригоди навколо книги»

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний...
Засяяло «Бісерне сяйво»

Якось до Прилуцької централь­ної районної бібліотеки завітала...

Літературні ювіляри

4 лютого -135 років від дня народження Василя Костьовича Королів-Старого (1879-1943) – українського письменника діаспори, громадського діяча й видавця, редактора журналу «Книгар», автор книг «Чмелик», «Нечиста сила».

17 березня – 105 років від дня народження Олекси Десняка (Руденка Олексія Гнатовича) (1909-1942) – українського письменника. Автор книг «Десну перейшли батальйони», «Полк Тимофія Черняка», «Удай-ріка», «Тургайський сокіл».

16 квітня – 120 років від дня народження Натана Венгрова (Мойсея Павловича Венгрова)(1894-1962) – російського поета, прозаїка, літературознавця. Редактор журналів «Мурзилка», «Еж», автор книг «Хвои», «Петух», «Мышата», «Зверушки»…

14 липня – 60 років від дня народження Володимира Васильовича Кашки(1954-2006) – поета, прозаїка. Автор книг «Мала методика», «Житло», «Моделі обріїв», «Уроки сірої качки», «Автометодика».

27 серпня – 240 років від дня народження Павла Павловича Білецького-Носенка(1774-1856) – українського поета, письменника, байкаря, перекладача, педагога. Автор «Словника живої української мови», «Грамматики южно-русского языка», роману «Зіновій  Богдан Хмельницький», драми «Іван Золотаренко»…

11 листопада – 90 років від дня народження Ганни Георгіївни Ігнатенко – письменниці, поетеси, літературознавця. Відомі твори «А вода по каменю», «Розмова з тобою», «Студенти», «Сполохи літ», «Мадонна», «У пісню душу переллю», «На дні мого серця»…

19 грудня – 120 років від дня народження Олександра Микитовича Ведміцького (Метеор)(1894-1961) – українського поета, літератора, літературознавця. Автор збірки віршів «Під загравою повстань», «Агітатори», «Шумить тополя», «Вугіль», «Покоси», твору «Тарас Шевченко в Оренбургской ссылке»…

 

 

 

Увійти



МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 

 

Лічильник

mod_vvisit_counter mod_vvisit_counter mod_vvisit_counter mod_vvisit_counter mod_vvisit_counter mod_vvisit_counter
mod_vvisit_counter сьогодні 220
mod_vvisit_counter вчора 962
mod_vvisit_counter на цьому тижні 220
mod_vvisit_counter минулого тижня 4528
mod_vvisit_counter У цьому місяці 11025
mod_vvisit_counter минулого місяця 15305
mod_vvisit_counter всі дні 107024

Хмаринка тегів





Нові книги для дітей

 

 

 

 

Гортаючи сторінки цієї яскравої, з веселими і кумедними малюнками книжки, читач разом з дівчинкою Алісою потрапить у захоплюючий світ Задзеркалля, познайомиться з його незвичайними мешканцями — шаховими фігурами, задзеркальними комахами, Женчичком і Бренчичком, Бовтуном- Товстуном, Левом, Однорогом та багатьма іншими, яких ще у XIX столітті створив відомий англійський письменник і математик Льюїс Керролл (1832—1898).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Книга познайомить маленьких читачів з героями народних легенд. Головний персонаж - старий Ведмідь - розповідає про історії наших територій, про побут і славу наших предків.

 

 

 

 

 

 

 

 

В українській літературі для Дітей почесну вершину займають твори, відзначені літературною премією імені Лесі Українки. Починаючи з дня заснування цієї найпочеснішої премії у галузі дитячої літератури, її лауреатами (до 2012 року) стали 54 письменники.
Наше видавництво створило серію книг «Письменники — лауреати літературної премії імені Лесі Українки розповідається дітям про митців, чиї книги були відзначені цією престижною нагородою, і ознайомлюємо маленьких читачів з їхніми творами та цікавими фактами біографії. -
Ця книга — перша в серії. Її відкривають твори незабутньої Наталі Забіли — першого лауреата премії.
Видання призначене для дітей молодшого шкільного віку.

 

 

 

 

 

 

Казка-повість «Діамантова дівчинка» написана в найкращих традиціях народних казок та відомих казкарів світу. Це розповідь про подорож веселої дівчинки Мересі до чарівної країни Магіраш. Багато цікавих зустрічей на шляху Мересі - з доброзичливим. Юліаном Григоріановичем, кумедними тітоньками Кубульками- Букульками... Ще завітає Мереся до міста Шара-Бара.
Ніколи не чули про це славетне місто? Не бачили Стовп Совісті?
Запрошуємо маленьких читачів у світ пригод разом з героями казки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників- класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер - але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводиться – може, вперше в житті і часто в драматичних ситуаціях – зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які методи годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариш в біді – бігти за дорослими чи намагатися рятувати самому? Чим «віддячити» не надто доброзичливому учителеві – осудом, а чи співчуттям?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Веселі пригоди різноманітних квітів, дерев і трав неймовірно захопливі. Чи знаєш, навіщо троянді колючки, про що дзюрчить струмочок і чому веселка семибарвна? Або як подорожують листочки та про що сперечаються вітер і сонце? Дивовижна колекція історій із життя рослин розкриє найбільші таємниці природи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дитячий кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.

 

 

 

 

 

 

Ласкаво просимо до казкового світу, сповненого таємниць та дивовижних пригод!

Тут на Вас чекає Великий Маг Олдін – ведмежа – чарівник та його вірні друзі – помічники: кажанчик Флаппі, привид Бебіхенк, маленька змійка Спілло, павучок Руді…

Пустотливі та смішні повісті відомої в усьому світі норвезької письменниці Анне – Кат. Вестлі розповідають про сучасних дітей, про клопоти й космічні ситуації, що іноді трапляються у великій родині.

Ці книги навчать дітей бути добрими, чуйними, вірними в дружбі й подарують справжнє задоволення від зустрічі з татом, мамою, бабусею та вісьмома дітьми, які живуть у лісовому будиночку.

 

До книг увійшли чарівні казки, написані дитячою письменницею Лідією Чарською, улюблені вже кількома поколіннями юних читачів. Проста і зрозуміла мова, знайомі ситуації, добрі і зворушливі герої вчать жити у гармонії зі світом.

 

 

 

 

До книжки увійшли кумедні оповідання про малят – пустунів, витівників і великих мрійників. Веселі історії вчать малюків бути добрими і чесними, сильними і хоробрими, поважати старших. Юні читачі залюбки посміються з веселих пригод своїх непосидючих однолітків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У цій яскраво ілюстрованій книжці розповідається про веселі та неймовірні пригоди кумедного віслюка Мафіна та інших потішних звірят, які знаходять вихід із найскрутніших ситуацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разом з кмітливими і хоробрими героями захоплюючих казкових детективів, що ввійшли до цієї збірки, юні читачі потраплять у вирій захоплюючих та неймовірних подій, які навчать їх винахідливості, цілеспрямованості, взаємоповазі, доброті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця чудова книжка на прикладі казкових історій, які трапилися з маленьким Зайчиком та його друзями, розповідають дітям, як правильно поводитися на природі, уберегтися від небезпек, що можуть підстерігати малюків у лісі, навчить виручати друзів із біди, а також берегти ліс – наше спільне багатство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До цієї книжки ввійшли казки відомих українських письменників Юрія Ярмиша і Олени Пчілки. Їх твори вчать добру, вірності, сміливості.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чи дозволено дітям робити усе-усе, що заманеться, незважаючи на закони і правила, якими користуються дорослі? Які вчинки дітей можуть спричинити халепу і що потрібно робити, аби уникнути неприємностей вдома, на вулиці, у школі чи у відносинах зі знайомими і незнайомими людьми? Відповіді на ці та багато інших запитань читачі знайдуть, потоваришувавши зі Славком Хоробриком - звичайнісіньким сучасним хлопчиком, котрий мріє стати міліціонером. І, можливо, у його пригодах хтось навіть упізнає себе...


 


Ця книжка про те, що дива не конче слід шукати за далекими морями-океанами — інколи досить буває виїхати за місто, познайомитися зі статечним паном Будинком і бодай на кілька днів замешкати в ньому. І тоді ти — так само, як Даринка-Жаринка — зможеш здійснити заповітну мрію Бузку, подружитися з паном Лелекою і дізнатися про те, що буває, коли хлопчик і дівчинка міняються ролями… А головне — ти відкриєш для себе дивовижний світ цікавущого родинного спілкування, яке дарує справжню радість і надихає на творення добра!

 

 

 

 

 

У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.


 

 

 

 

 

В одному Городі, столиці Небуваличів, несподівано зникають діти. Виявляється, вони тікають до Буваличів – фантастичної місцевості, у якій з людиною трапляються всілякі пригоди, випробування.

Стурбовані дорослі відряджають на пошуки дітей своїх представників: тьотю Мотю і дядечка Оковитого…

Повість-казка для читачів молодшого шкільного віку та їхніх батьків, які ще пам`ятають своє дитинство.


 

У нижній шухляді жили непарні шкарпетки. Їм дуже хотілося бути потрібними, але... одного разу господиня пообіцяла викинути "весь цей мотлох". Тоді вони організували Лігу непарних шкарпеток, і коли хтось із них вскакував у халепу, друзі рятували його. Навіть коли до сірої шкарпетки знайшлася пара, вона не захотіла покидати старих друзів.

Із цією книжкою діти навчаться цінувати справжню дружбу, допомагати одне одному й зрозуміють, як важливо бути поруч із друзями, коли вони потребують допомоги чи просто теплого слова .

 

 

За сюжетом повісті, 13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець в ірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі — це, погодьтеся, годі назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати — образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись — адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне — Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди…

Нова повість відомої письменниці Ірен Роздобудько розповідає про дорослішання, життєво важливі трансформації в свідомості й пошук моральних орієнтирів у житті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Великий Процесор отримує сигнал «БОБ» з далекої планети Ц. Експедиція, до складу якої ввійшла донька Великого Процесора принцеса Інформа, зникає. Хто може відправитися у далеку подорож? Адже треба не лише знайти експедицію, що зникла, а й допомогти мешканцям планети. А тут ще Рикпет з друзями теж зникають. Отака от халепа... Що ж робити? Для Великого Процесора залишається остання надія - Сергійко. І Сергійко починає діяти...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сергійко, який невдало грав у комп’ютерну гру -Побудуй Глюк-ландію», запрошений блазнем Великого Процесора на ім’я Дроник на гостину до Заекрання. З бажання Великого Процесора несподівано для самого себе Сергійко стає королем Глюкландії. І ось тут починаються справжні випробування: на країну нападають степняки. Що робити? Адже війна - це жертви з обох сторін. Який вихід з цієї складної ситуації знайде новий король Глюкландії? Чи зможуть допомогти йому друзі?..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре відомий в Україні поет і прозаїк Іван Чумак написав і видав чимало книг, — зокрема поетичних збірок (“Пшеничний місяць”, “Материнство землі”, “А що таке любов?”, “Калинова мелодія” та інші), а також повістей та оповідань (“Слід золотого обозу”, “В людей питайтеся”, “Танцювали вдови польку”, “На відстані пам’яті” та інші). Він - лауреат літературної премії імені І. Нечуя-Левицького, в котрого, безперечно, вчився змальовувати людські характери, життєві події.

Чимало написано Іваном Чумаком цікавих творів і для дітей. Ця ж нова його повість “Житейські пригоди та химери-нагоди Степанка і Стасика”, безперечно, зацікавить сучасних школярів. Та й багатьох з дорослих читачів, певно, також...

 

Поділись статтею в соціальній мережі:

Екоакція!

Інформаційні партнери

Наші благодійники

Сердечно дякуємо Вам, дорогі наші благодійники! Бажаємо удачі і надіємось на подальшу співпрацю.

Юрій Володимирович Коптєв - російський і український підприємець у будівельній галузі.

Микола Миколайович Рудьковський - депутат Верховної ради, засновник Благодійного фонду "Миколи Рудьковського"

Розко Валерій Дмитрович - екс-керуючий Малодівицьким відділенням ДП у "Нафком-Агро"

Супруненко Людмила Миколаївна - генеральний директор агропромислового об'єднання ім. І. Супруненка

Малик Василь Іванович - заступник директора з економічного розвитку ТОВ "Дружба-Нова"

Ященко Анатолій Миколайович - керівник ТОВ "Онікс"

Подяка читачам!

Адміністрація та колектив бібліотеки висловлює щиру подяку за подаровану літературу таким користувачам:

Клочко Олені Олександрівні

Ричику Валерію Георгійовичу

Бутку Леоніду Сергійовичу

Вастьяновій Любов Михайлівні

Лобатенко Світлані Сергіївні

Зінченко Анатолію Никифоровичу

Ми вдячні Вам за допомогу та співпрацю

Письменники

Роман Марусич

Роман Марусич народився у м.Прилуки, Чернігівської області. Навчався у школі...
Скиба Юрій Віталійович

"Залиш майбутньому" -перша збірка авторської пісні та віршів викладача природничих...
Дробот Микола Григорович

Микола Григорович Дробот народився 18 листопада 1947 року в...
Лепська Тетяна Григорівна

Народилася у селищі Мала Дівиця на Прилуччині в родині педагога...
Суховерський Анатолій Михайлович

Суховерський А.М. народився 21 вересня 1956 року в селі Голубівка...

Молоді таланти

Доброштан Альона

Доброштан Альона народилася і навчається в селищі Ладан. З 2003...
Ромець Сніжана

Ромець Сніжані 11 років. Народилася в селі Обичів. До першого...
Михалко Софія

Михалко Софія народилася і навчається у селі Яблунівка Прилуцького району....
Василевич Валерія

Василевич Валерія народилася і навчається у 8 класі Яблунівської ЗОШ...
Вовк Катерина

Катерина Вовк На березі тихоплинної річки Рудки, в мальовничому селі Дубовий...

Ми на google карті

Проверка тИЦ и PR